سال ۱۴۰۳، سال جهش تولید با مشارکت مردم

نام مسئول هسته:محمد سلطان حسینی

دانشکده مرتبط: علوم ورزشی

تیم راهبری هسته:

ردیف

نام و نام خانوادگی

مرتبه علمی

 مرتبه علمی

عنوان برنامه تحقیقاتی جهت دار در گلستان

۱

محمد سلطان حسینی

دانشیار

 علوم ورزشی 

- ۱بازاریابی در ورزش- ۲. اقتصاد ورزش -۳ .رفتار سازمانی در ورزش.

۲

محسن وحدانی

استادیار

 علوم ورزشی

۱- اقتصاد وورزش ۲- ورزش تربیتی و دانش اموزی ۳-مدیریت راهبردی

۳

مهدی سلیمی

دانشیار

 علوم ورزشی

۱-مدیریت در ورزش حرفه ایی ۲-منابع انسانی در ورزش ۳-مدیریت اماکن و رویدادها ورزشی

 
دانشجویان تحت راهنمایی تیم راهبری هسته:

ردیف

نام و نام خانوادگی

مقطع

سال شروع تحصیل  

 

عنوان پارسا

۱

آذر محققیان

دکتری

۱۴۰۱

در حوزه اقتصاد ورزشی

۲

الهام اخوان

دکتری

۱۴۰۱

مدیریت اقتصادی اماکن ورزشی

۳

محمد جلال

دکتری

۱۴۰۱

در حوزه اقتصاد ورزشی

۴

محمد حسین میر سلیمانی

دکتری

۱۳۹۸

طراحی مدل بی تفاوتی در ورزش دانش اموزی

 

برنامه پژوهشی هسته:

ماموریت دانشکده: تولید، توسعه و به کار گیری دانش ورزشی با هدف بهبود ورزش همگانی، قهرمانی، و حرفه ای در کشور همراستا با تحولات

صنعت ورزش در دهه های اخیر مورد توجه طیف متنوعی از متخصصان اقتصاد، علوم سیاسی، علوم انسانی و علوم اجتماعی، قرار گرفته است. باور اغلب صاحب نظران این است که ورزش یک بستر منحصر به فرد برای ارائه هر محصولی است. از زمینه سازی برای توسعه فرهنگ گرفته تا ترویج در خصوص مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه. حال بستگی دارد که در این نظام بازاریابی پیچیده چگونه می توان از کارکردها و پیامدهای مثبت آن ، بهره گرفت. حوزه اقتصاد و بازاریابی ورزشی یکی از محورهای اساسی است که نقش مستقیم و موثری در هر سه بخش ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای دارد، به گونه ای که با تولید و توسعه دانش در این حوزه می توان انتظار داشت پیامدهای مثبت و نتایج تحول آفرینی در ورزش کشور و حتی جهانی شاهد باشیم. بر اساس گزارش پایگاه اسکوپوس در حال در دو دهه اخیر تعداد مقالاتی که به صورت اختصاصی در آن پایگاه در حوزه اقتصاد و بازاریابی ورزشی نمایه شده است از ۲۰۰سند در سال ۲۰۰۰ به بیش از ۱۰۰۰ سند در سال ۲۰۲۱ رسیده است و این مقوله نشان از ظرفیت عظیم این حوزه برای تولید و گسترش دانش دارد.

بازاریابی ورزشی برای توسعه ورزش حرفه ای و قهرمانی بسیار مهم است زیرا به درآمدزایی و افزایش محبوبیت ورزش کمک می کند. با تبلیغ این ورزش از طریق کانال های بازاریابی مختلف مانند رسانه های اجتماعی، تلویزیون و حمایت های مالی، افراد بیشتری از آن آگاه می شوند و احتمالاً در رویدادها شرکت می کنند یا آن را از تلویزیون تماشا می کنند. این افزایش قرار گرفتن منجر به فروش بیشتر بلیط، فروش کالا و معاملات حمایتی می شود. علاوه بر این، بازاریابی ورزشی به ایجاد تصویر برند قوی برای ورزش و تیم های آن کمک می کند. این می تواند منجر به افزایش وفاداری هوادارانی شود که به احتمال زیاد از تیم خود حمایت می کنند. همچنین طرفداران جدیدی را جذب می کند که با هیجان و اشتیاق پیرامون این ورزش جذب می شوند.

بازاریابی ورزشی برای توسعه ورزش همگانی نیز مهم است زیرا به افزایش آگاهی و علاقه به ورزش در بین عموم مردم کمک می کند. با ترویج ورزش از طریق کانال‌های بازاریابی مختلف، مانند تبلیغات، رسانه‌های اجتماعی و حمایت‌های مالی، افراد بیشتری احتمالاً در ورزش و رویدادهای ورزشی شرکت می‌کنند. بازاریابی ورزشی همچنین به درآمدزایی برای سازمان های ورزشی کمک می کند که می تواند برای بهبود امکانات، تجهیزات و برنامه های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد. این می تواند به ورزش برای همه در دسترس تر و مقرون به صرفه تر شود. علاوه بر این، بازاریابی ورزشی می تواند به ایجاد حس اجتماعی در مورد ورزش کمک کند. با ترویج روحیه تیمی و تشویق هواداران به حمایت از تیم ها و ورزشکاران مورد علاقه خود، بازاریابی ورزشی می تواند به ایجاد یک پایگاه هواداران قوی که علاقه مند به ورزش هستند نیز کمک کند.

بازاریابی ورزشی نقش مهمی در توسعه ورزش حرفه ای ایفا می کند. این به ایجاد آگاهی از برند، درآمدزایی و ترویج رویدادها، تیم ها و لیگ ها کمک می کند. بازاریابی ورزشی اجازه می دهد تا ورزشکاران و تیم ها بیشتر در معرض دید هواداران قرار بگیرند، که به افزایش محبوبیت آنها و رشد پایگاه هواداران آنها کمک می کند. علاوه بر این، استراتژی‌های بازاریابی ورزشی مؤثر می‌تواند به جذب حامیان مالی جدید کمک کند، که منجر به افزایش بودجه برای سازمان‌های ورزشی می‌شود که می‌تواند برای بهبود امکانات یا سرمایه‌گذاری در برنامه‌های توسعه بازیکنان استفاده شود. به طور کلی، اقتصاد و بازاریابی ورزشی برای رشد و پایداری سازمان های ورزشی حرفه ای ضروری است. شیلبوری (۲۰۲۰) ویژگی های منحصر به فردی را برای بازاریابی ورزشی مطرح کرده است. این ویژگی ها مرتبط با بازار محصولات و خدمات ورزشی، ویژگی های منحصر به فرد محصولات ورزشی (ناملموس، ذهنی، غیرقابل پیش بینی، کالایی و خدماتی، عمومی بودن، وابستگی عاطفی داشتن و...)، قیمت ورزش (هزینه های بسیاربالای لیگ های حرفه ای تا هزینه های بسیار پایین ورزش همگانی)، و سیستم های توزیع و ترویج متفاوت می باشد.

از سویی تحلیل وضعیت اقتصادی کشور نشان می دهد که روند توسعه و پیشرفت در هر یک از حوزه های ورزش با اقتصاد و بازاریابی گره خورده است. در تمام زیرحوزه های مرتبط با اقتصاد و بازاریابی ورزشی، پژوهش های کاربردی که بتوان آنها را در راستای افزایش بهره وری پیاده سازی کرد، محدود است. با بررسی و تحلیل وضعیت باشگاه های ورزشی کشور ، سازمان های ورزشی، و وضعیت ورزش جامعه می توان پی به این نکته برد که توسعه دانش در حوزه اقتصاد و بازاریابی ورزشی و کاربست یافته ها در صنعت ورزش کشور می تواند بسیاری از چالش ها و موانع موجود در توسعه ورزش را برطرف کرده و گامی موثر در راستای افزایش سلامتی (ورزش همگانی) و ارتقای حرفه ای ورزش باشد.

توسعه نظام بازاریابی ورزشی همگام با توسعه صنعت ورزش شکل گرفت. صنعت ورزش بسیار رقابتی است و برندهای زیادی برای جلب توجه مشتریان و مصرف کنندگان رقابت می کنند. از سویی مصرف کنندگان در مورد برندهایی که از آنها حمایت می کنند گزینش بیشتری می کنند و به طور فزاینده ای به دنبال اصالت و شفافیت در تعاملات خود با برندها هستند، به گونه ای که تحلیل رفتار مصرف کننده یکی از نیازهای روز سازمان ها و شرکت های جهان طراز شده است. همچنین سرعت سریع تغییرات تکنولوژیک فرصت ها و چالش هایی را برای بازاریابان ورزشی ایجاد می کند که باید با آخرین روندها و پلتفرم ها به روز باشند تا به طور موثر به مخاطبان هدف خود دست یابند. با جهانی شدن ورزش، بازاریابان باید از تفاوت های فرهنگی و موانع زبادی عبور کنند تا با مشتریان در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند. به همین خاطر اقتصاد و بازاریابی در صنعت ورزش اکنون به عنوان یکی از اولویت های سازمان های ورزشی در کشورهای توسعه یافته است، این در حالی است که که این حوزه علمی تا کنون در صنعت ورزش کشور جایگاه علمی و کاربردی خود را پیدا نکرده است.

در همه عرصه های همگانی، حرفه ای و قهرمانی نیاز به علم بازاریابی ورزشی است. به عنوان مثال بازاریابی اجتماعی یکی از راهکارهای اساسی برای توسعه ورزش همگانی است. بهره مندی از ظرفیت های بخش خصوصی برای تدارک خدمات ورزشی برای عموم مردم که می تواند شاخص های توسعه فعالیت بدنی را در جامعه بیشتر کند، مصداقی دیگر از کارکرد بازاریابی ورزشی در حوزه همگانی است.

در بخش حرفه ای و قهرمانی نیز بازاریابی مقوله ای اساسی برای توسعه حرفه گری در باشگاه ها و سازمان ها تلقی می شود. این مهم یکی از فاکتورهای اساسی در کشورهای پیرشفته و مدرن تلقی می شود به گونه ای که موفقیت بسیاری از باشگاه ها بسته به بخش بازاریابی آن باشگاه دارد.

با توجه به اینکه این موضوع در کشور بعنوان یک مساله اساسی مطرح است، هسته پژوهشی "اقتصاد و بازاریابی ورزشی" با اهداف ذیل در دانشکده علوم ورزشی شکل گرفته است:

۱- تلاش در جهت تولید و توسعه دانش کاربردی در حوزه اقتصاد و بازاریابی ورزشی برای کمک به صنعت و جامعه ورزش (در سه سال آتی)

۲- تلاش در جهت جذب دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی با گرایش جدید بازاریابی و ارتباطات ورزشی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳

۳- هدایت دو سوم دانشجویان تحصیلات تکمیلی تحت راهبری اعضای هسته جهت موضوعات مرتبط با بازاریابی ورزشی (۲سال آتی)

۴- تالیف و انتشار کتاب در حوزه بازاریابی ورزشی تا سال ۱۴۰۳ توسط اعضای هسته

۵- انتشار حداقل ۶مقاله نمایه شده در ISC و حداقل ۲ مقاله نمایه شده در Scopus در دو سال آینده توسط اعضای هسته

۶- برگزاری حداقل ۳ کارگاه علمی توسط اعضای هسته در حوزه پژوهشی (هر سال یک کارگاه)

۷- اجرای حداقل ۲ طرح برون دانشگاهی با توجه به فراخوان سازمان ها در دو سال آینده توسط اعضای هسته

تنظیمات قالب