سال ۱۴۰۳، سال جهش تولید با مشارکت مردم

نام مسئول هسته: دکتر محمد فرامرزی

دانشکده مرتبط: علوم ورزشی

تیم راهبری هسته:

ردیف

نام و نام خانوادگی

مرتبه علمی

عنوان برنامه تحقیقاتی جهت دار در گلستان

۱

دکتر محمد فرامرزی

استاد تمام

مطالعه تاثیر تمرینات ورزشی رشته های تیمی (Team Sport Training) ( با تاکید بر فوتبال ) بر جنبه های مختلف سلامت و پاسخ های فیزیولوژیکی افراد ورزشکار و غیر ورزشکار

۲

دکتر مهدی کارگر فرد

استاد تمام

مطالعه تأثیر مداخله ای فعالیت بدنی و ورزشی جهت مقابله با عوامل خطر اصلی رفتاری مربوط به بیماری های غیرواگیر از جمله استعمال دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، مصرف الکل، عوامل خطر متابولیک/ فیزیولوژیک این بیماری ها مشتمل بر افزایش فشارخون، افزایش قندخون، کلسترول بالا، اضافه وزن، چاقی

۳

دکتر وازگن میناسیان

دانشیار

 

۴

Prof.António José Figueiredo

Professor (Full) University of Coimbra

Player Biology , Development and Performance in Football

۵

Prof. Ana Maria Teixeira

Professor (Full) University of Coimbra

Exercise Immunology and Ageing

۶

Prof.Magni Mohr

Professor (Full) at University of the Faroe Islands

Football for Health and performance

۷

دکتر ولگا هوسپیان

استادیار

کارشناس آزمایشگاه

 

دانشجویان تحت راهنمایی تیم راهبری هسته (با موضوع پروپوزال در راستای برنامه پژوهشی هسته):

ردیف

نام و نام خانوادگی

مقطع

عنوان پارسا

پروپوزال

(مصوب/دردست تصویب)

۱

کامران طهماسبی

دکتری تخصصی

ارتباط جنبه های ژنتیکی با عملکرد جسمانی در بازیکنان فوتبال

در حال تصویب

۲

رضا مقیمی

دکتری تخصصی

تاثیر تمرینات فوتبال بر مارکرهای بیوشیمایی مرتبط با پیری سلولی و تلمور در افراد غیر ورزشکار

در حال تصویب

۳

فاطمه حسینی

کارشناسی ارشد

ارتباط بین ظرفیت های تنفسی با عملکرد استقامتی و متابولیکی مسابقه ای در بازیکنان زبده زن فوتبال

مصوب

۴

کیمیا استکی

کارشناسی ارشد

ارتباط بین شاخص ها و نسبت قدرت ایزوکنتیک عضلات همسترینگ به چهار سر (H:Q Ratio) در سرعت های زاویه ای مختلف با شاخص های عملکرد سرعتی و توانی مسابقه ای در بازیکنان زبده زن فوتبال

مصوب

 

پژوهشگران پسادکترا یا دستیار پژوهشی (کنونی) با منابع خارج از دانشگاه مانند صندوق حمایت از پژوهشگران یا بنیاد ملی نخبگان و غیره

ردیف

نام و نام خانوادگی پژوهشگر

وضعیت قرارداد: منعقدشده/پیشنهادی

عنوان پیشنهادی پژوهش پسادکترا

۱

مجید مردانیان قهفرخی

معرفی بنیاد نخبگان و مورد تایید دانشگاه اصفهان ( در حال طی فرایند تایید نهایی )

تاثیر مداخله های تمرین فوتبال بر شاخص های عملکردی ، سلامت جسمانی ، متابولیکی و قلبی عروقی گروه های خاص ( سالمندان ، کودکان و ..)

 

طرح برون‌دانشگاهی یا گرنت جذب شده جاری یا خاتمه یافته در ۵ سال گذشته توسط اعضای تیم راهبری هسته

 

ردیف

عنوان طرح/گرنت

مجری

کارفرما / تامین‌کننده اعتبار

۱

تدوین برنامه نوین توسعه فوتبال و استعدادیابی باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان ( خاتمه ۱۴۰۱)

محمد فرامرزی

شرکت فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان

۲

تدوین برنامه نوین الگوی توسعه فوتبال و الگوی مانیتورینگ ارزیابی بازیکنان زبده فوتبال در باشگاه فولاد مبارکه سپاهان ( خاتمه یافته ۱۴۰۲)

محمد فرامرزی

شرکت فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان

 

برنامه پژوهشی هسته:

با توجه اهداف پژوهشی و الویت های تحقیقی مصوب دانشکده علوم ورزشی این هسته در راستای تحقق الویت های زیر می باشد :

به کارگیری دانش نوین علوم ورزشی با هدف بهبود عملکرد و مانیتورینگ ورزشکاران : با توجه به اینکه جامعه هدف طرح پژوهشی بنده ورزشکاران رشته های تیمی و بویژه بازیکنان فوتبال می باشند ، الویت اول این مطالعه شناسایی الگو نحوه کاربرد علوم ورزشی در کنترل و بهبود عملکرد ورزشکاران می باشد.

ارتقا تندرستی، بهره وری و کیفیت زندگی تمام اقشار جامعه ایرانی : با توجه به اینکه امروز از مداخله های تمرینی رشته های تیمی ( بویزه فوتبال ) به عنوان یک روش تمرینی برای بهبود آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت و همچنین کاهش خطر بیماری های مزمن می باشد ، الویوت دیگر این مطالعه بررسی تاثیر مداخله های ورزش تیمی بر بهبود سلامت افراد خاص می باشد

سازمان جهانی بهداشت (WHO) کم تحرکی جسمانی را به عنوان چهارمین علت اصلی مرگ و میر در جهان معرفی کرده و بر آورد نموده است سالانه ۲/۳ میلیون مرگ به دلیل بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، پرفشار خونی و برخی سرطان ها رخ می دهد. فواید تندرستی فعالیت بدنی در کاهش شیوع بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، پرفشار خونی و کاهش اختلالات نوروفیزیولوژیکی مانند آلزایمر و مشکلات شناختی به خوبی به اثبات رسیده است. با توجه به شناخت این ارتباط قوی بین فعالیت بدنی و بیماری های مزمن غیر واگیر (NCD) ، سازمان جهانی بهداشت موافقت نموده است که ۱۰ درصد کاهش در شیوع کم تحرکی جسمانی تا سال ۲۰۲۵ یکی از ۹ هدف جهانی برای پیشگیری و درمان بیماری های غیر واگیر است.

در سال ۲۰۱۲ گزارش مروری در Lancet به این نتیجه رسید که " ورزش در سلامت ملت ها دخالت دارد " . مقاله فراتحلیل دیگری در سال ۲۰۱۵ در مجله BJSM فواید سلامت بسیار خوبی در مورد تاثیر ورزش فوتبال و دویدن در مقایسه با سایر رشته های ورزشی را نشان داد. در طی ده سال اخیر مطالعات پژوهشی بسیار گسترده ای در مورد تاثیر پیشگیرانه ورزش های توپی (Ball games ) بر افراد کم تحرک انجام شده است و البته این شواهد در مورد تاثیر انجام ورزش فوتبال بسیار متقاعد کننده تر است. بیش از ۱۵۰ مقاله منتشر شده در بیش از ۳۵ مجله علمی بین المللی به ما این پیام را می دهد که فوتبال یک فعالیت ورزشی اجتماعی جذاب ، محبوب و موثر در بین

افراد جامعه است که می توان از پتانسیل آن در کاهش بیماری های غیر واگیر و توسعه سلامت جامعه استفاده کرد. در سال ۲۰۱۷ در کنفرانسی در Odense دانمارک با حضور بیش از ۲۵۰ محقق از ۲۲ کشور پلاتفورم تحقیقاتی Football as Medicine ( فوتبال به عنوان یک روش درمان) در سطح بین المللی بنیان گذاری شد و در حال حاضر محققان زیادی در حال اجرای پروژه های مرتبط با این موضوع هستند.

از طرف دیگر مطالعه علمی جنبه های مختلف عملکرد جسمانی ، فیزیولوژیکی و حرکتی و سلامت بازیکنان فوتبال نیز از جمله زمینه های تحقیقاتی مهم در سطح بین المللی است که نتایج آن در تدوین برنامه های عملی و تمرینی پیشگیرانه برای بهبود سلامت بازیکنان فوتبال مورد استفاده قرار می گیرد.

لذا برنامه پژوهشی این هسته در راستای کاهش عوامل خطر بیماری های مزمن و بهبود عملکرد ورزشی است

در بخش اولویت به کارگیری دانش نوین علوم ورزشی با هدف بهبود عملکرد و مانیتورینگ ورزشکاران این هسته در نظر دارد تا دو سال آینده با انجام مطالعات تحقیقی جهت دار به شناسایی بهترین مدل و چارچوب ارزیابی عملکرد جسمانی و فیزیولوژیکی بازیکنان فوتبال و سایر ورزش های تیمی بپردازد و سپس با استفاده از نتایج مطالعات انجام شده و الگوهای بین المللی در سال سوم به ارائه ساختار و فرایند خدمات تخصصی فنی در این زمینه اقدام کند و بسته پیشنهادی را در همین راستا به صنعت مربوطه ( حوزه ورزش قهرمانی ) ارائه کند. بسته ای که ضمن ارائه خدمات دانش بنیان و تخصصی در حوزه ارزیابی عملکرد ورزشی ، امکان ثروت آفرینی و کارآفرینی نیز داشته باشد .

علاوه بر این ، با استفاده از تحلیل داده های بدست امده در طرح های پژوهشی در حال انجام در حوزه فوتبال و پارسا های در حال اجرا ، مقالات علمی بین المللی به منظور توسعه علمی دانش این حوزه و شناسایی و معرفی محققان هسته در طی دو سال اینده در مجلات معتبر بین المللی به چاپ برسد. چاپ حداقل ۳ مقاله در مجلات معتبر بین المللی درهر سال از اهداف هسته است.

§ برنامه سال اول:

بررسی عوامل خطر متابولیکی و قلبی عروقی در بازیکنان سابق و بازنشسته فوتبال و مقایسه با همتایان غیر ورزشکار به منظور شناسایی خطرات بالقوه فوتبال در طول عمر و طراحی مداخله های پیشگیری از خطر مرگ ناگهانی ( یک دانشجوی ارشد در حال تدوین و تکمیل پروپوزال است )

§ برنامه سال دوم: بررسی تاثیر انجام مداخله های تمرین فوتبال بر مارکرهای بیوشیمایی مرتبط با پیری سلولی و تلومر و سایر عوامل التهابی در افراد میانسال غیر ورزشکار ( یک دانشجوی دکتری داخل در حال تدوین پروپوزال است )

بررسی تاثیر انجام مداخله های تمرین فوتبال بر مارکرهای بیوشیمایی با عوامل التهابی در افراد دارای بیماری ام اس ( یک دانشجوی دکتری بین المللی در حال تدوین پروپوزال با محققان خارجی است )

§ برنامه سال سوم:

ارتباط جنبه های ژنتیکی (TGS) با عملکرد جسمانی و سایر جنبه هیا فیزیولوژیکی در بازیکنان فوتبال ( با همکاری محققان بین المللی )

تنظیمات قالب